Iz PU zadarske dobili smo priopćenje kako se danas u potragu za osobom čiji je nestanak prijavljen 30. listopada, na području Novigradskog mora, Novskog ždrila i Velebitskog kanala uključeni služeno plovilo postaje pomorske policije Zadar i dva Pilatusa HRZ-a.
Sutra se planira potraga u kojoj će sudjelovati dva službena plovila policije, četiri plovila s posadama HGSS-a, lokalni ribari te helikopter i Pilatus HRZ-a. Osim na moru, policijski službenici PP Obrovac i II PP Zadar tragaju i obilazeći obalni pojas na području potrage.

- Potraga će se nastaviti kroz redovnu službu ali bit će nam dobrodošla svaka informacija s tog širokog područja potrage koja se dva tjedna provodila s punom opremom i velikim kapacitetima svih službi  ali i građana koji su nju bili uključeni, rekao nam je glasnogovornik PU zadarsku Elis Žodan.

Ovo je 11. dan odvijanja akcije potrage kod Masleničkog mosta, a letačke su posade do sada provele ukupno 47 sati u zraku tragajući i pretražujući područje od Novigradskog i Karinskog mora sve do otoka Raba, javili su iz 93. zrakoplovne baze u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić"

 

Uz letačke posade u akciju su i dalje uključeni timovi policijskih službenika s brodovima Policijske uprave zadarske, a proteklih dana na terenu su bili i ronioci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te brod Lučke kapetanije iz Zadra. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja također su uključeni u pretraživanje obalnog pojasa, a potporu u potrazi cijelo vrijeme pružaju i lokalni ribari.