ZADAR - Prema najnovijoj izmjeni plana zapošljavanja u gradskoj upravi otvaraju se tri stalna radna mjesta. U Odjelu za EU fondove zaposlit će se jedna osoba na mjestu savjetnika za ITU program. Uz četvoro zaposlenih u Odjelu koji Gradu Zadru donosi najviše novaca, zaposlenje još jedne osobe u skladu je s naputkom ministarstva koji traži da se ojača ITU jedinica koja će biti posrednik u trošenju 35 milijuna eura koliko j Gradu Zadru na raspolaganju. I novi zaposlenici financiraju se iz ITU mehanizma. U planu Odjela za EU fondove je kako će do 2023 godine u toj jedinici zaposliti 7 ili 8 ljudi, najavio je pročelnik Šime Erlić.

Drugo radno mjesto otvara se u odjelu za kulturu i sport. Tamo treba zaposliti višeg stručnog suradnika za kulturu i tehničku kulturu. Kad se objavi natječaj, tražit će se diploma društvenog, humanističkog ili umjetničkog područja. U tom Odjelu, kojeg već godinama vodi Radovan Dunatov, a on će dogodine u mirovinu, zaposleno je šest osoba.

Jedan od većih gradskih odjela je onaj za gradsku samoupravu i opće poslove s 25 zaposlenih, kojeg vodi Dolores Grdović. Tamo se otvara radno mjesto za poslužitelja u kuhinji gradske vijećnice.

Dolaskom za gradonačelnika Branka Dukića ovo je druga izmjena plana zapošljavanja za 2017.