Zbog posljedica rujanske poplave početak rada u novoj Poliklinici pomaknut je za nekoliko mjeseci ali se sada već sa sigurnošću najavljuje kako će prve ambulante u novoj zgradi s radom početi u siječnju. To treba zahvaliti i uspješno potpisanom ugovoru, od gotovo 6 milijuna kuna, za sanaciju posljedica rujanske poplave.

Radove na sanciji od posljedica poplave izvodit će tvrka Inero, koja ima rok od 4 mjeseca za uklanjanje šteta koje su nastale nakon katastrofane poplave 11. rujna. Inero je taman predao Polikliniku Bolnici nakon što su za 7 milijuna kuna popravljali loše izvedene i skupo plaćane radova na instalacijama.

Bolnica, u međuvremenu nastavlja s opremanjem Poliklinike. Iznos od 25 milijuna kuna  za zadarsku bolnicu, Ministarstvo zdravstva dobio je  iz kredita Europske razvojne banke. 
- Raspisali smo 14 natječaja za opremanje 14 odjela koji sele u Polikliniku i to su sredstva za 113 aparata. Oprema pomalo stiže. Devet od 14 dobavljača dopremili su svoj dio, kazao je ravnatelj bolnice dr Željko Čulina. Ali  je najveći problem smještaj 3 i pol milijuna kuna vrijedne gama kamere u podrumske prostorije oštećene u poplavi. Bolnica mora ispoštovati rok jer u protivnom bi ovaj uređaj mogao završiti u nekoj drugoj bolnici.

Sve ove radove koje sada radimo usmjerili smo na pripremanje tih prostora, znači za smještaj gama kamere i Fizikalne medicije u podrum Poliklinike. Ti radovi moraju biti završeni do 30. 11. kako bi do 15. prosinca mogli instalirati opremu u taj dio. Ako mi ne stvorimo uvjete za smještaj te kamere ona bi bila usmjerena u drugu ustanovu. Novac smo osigurali  i nadamo se da ćemo s govorom, kojeg  smo potpisali, završiti radove do 30. 11. za smještaj gama kamere. Spremamo se pomalo za preseljenje,  kazao je ravnatelj Opće bolnice.