Prekršajni sud u Zadru izrekao je kaznu od 3.000 kuna Kaštelaninu K. S. (37) jer je u travnju ove godine svojim BMW-om na dionici autoceste između čvorova Zadar 1 i Zadar 2, u pravcu Splita, vozio brzinom od 217 kilometara na sat, odnosno uz uračunata odstupanja minimalno 195 km/h.

Okrivljenik je u svojoj pisanoj obrani naveo da u cijelosti priznaje počinjenje prekršaja, ali moli Sud da uzme u obzir razloge počinjenja prekršaja, te mu izrekne novčanu kazne ali da mu ne izrekne mjeru zabrane upravljanja vozilom „B" kategorije.

On kao osnivač i direktor i zaposlenik u trgovačkom društvu Mirodije d.o.o. u Kaštel Starom obavljao poslovni sastanak u okolici Zadra. U tijeku sastanka, pisao je, dobio je poziv od supruge da im dijete ima napadaje kojima nisu utvrdili dijagnoze. Iako uzdržava obitelj, a posao koji obavlja u društvu jedini mu je izvor prihoda od, tvrdi, uistinu mizernih mjesečnih primanja od oko 3.000 kuna, odmah je prekinuo sastanak i žurno se uputio kući, te se nije obazirao na brzinu kretanja

Valjana vozačka dozvola mu je doslovno jedini izvor prihoda, kako za njega tako i za njegovu obitelj koju uzdržava, jer poslove koje obavlja za društvo gdje je zaposlen su usko vezani uz vožnju na udaljena mjesta

Sud okrivljeniku uz novčanu kaznu nije izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima „B" kategorije, s obzirom na to da su iste fakultativne prirode, smatrajući da se može očekivati kako će se i bez izricanja zaštitne mjere ovaj put postići svrha kažnjavanja.