ZADAR - Županijska lučka uprava uz sufinanciranje Zadarske županije i Grada Zadra do sada je bilam nositelj  investicije dvije faze uređenja uvale Jazine s kojim se počelo prije pet godina. Ovih dana je uz Jazine otvoreno i četvrto gradilište.

U projekt uređenja uvale Jazine do sada je uloženo više od 14,2 milijuna kuna, najveći dio novca 9 milijuna kuna izdvojila je Županijska lučka uprava, dok je iz gradskog proračuna osigurano 5 milijuna kuna, objavljeno je lani na stranici Županijske lučke uprave. Ona je do sada bila investitor, ali ne i naručitelj projektne dokumentacije koju je izradio D&Z. Projekt ne naručio Grad Zadar. Ja u to vrijeme nisam bio ravnatelj ŽLU, rekao nam je ravnatelj Davor Škibola koji stoga nije znao kolika je ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije. Ona je (valjda za završnu fazu) napravljen prije dvije godine, izjavio je za Zadarski list pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, kazavši kako je Grad Zadar tada financirao projekt s 400 tisuća kuna.
Izvedba na 138 metara obale koštat će 5.3 milijuna kuna i financirat će se „sukladno sporazumu s Hrvatskim cestama, Županijskom lučkom upravom i Gradom Zadrom", objavljeno je na stranici Grada Zadra. Ravnatelj Županijske lučke uprave nam je kazao kako oni u ŽLU nisu potpisali nikakav sporazum.

-

- Mi imamo obavezu financiranja popločavanja. S postavljanjem kamene šetnice mora se početi iza Nove godine i mi ćemo ovih dana objaviti javnu nabavu, kazao je Škibola.
To što se radi i kako će se raditi sve do proljeća u nadležnosti je Hrvatskih cesta koje da bi napravile kolnik moraju izgraditi novi i čvrsti obalni zid, ustvrdio je ravnatelj Županijske lučke uprave koja nad završnim uređenjem uvala kojom upravlja nema puno posla.