Odjel gastroenterologije uskoro će biti bogatiji za videokolonoskop, vrijedan 124.466,63 kune. Uređaj je nabavljen zahvaljujući donaciji zadarskog Vodovoda, koja je danas u predavaonici Opće bolnice Zadar predana njezinom ravnatelju dr. Željku Čulini.

- Bolnica je pretrpjela velike štete u poplavi 11. rujna, štio u objektima, što u opremi koja je nepovratno uništena. Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić prvi su nam dali podršku, a i Vodovod je iskazao spremnost da nam pomogne. Zahvalni smo im na donaciji 125.000 kuna, čime ćemo platiti nabavku videokolonoskopa, rekao je ravnatelj Opće bolnice dr. Željko Čulina.

Gradonačelnik Dukić izrazio je očekivanje da će primjer Vodovoda slijediti druga gradska i privatna poduzeća sa zadarskog područja.

- Ovaj uređaj olakšat će pretragu pacijentima i osoblju bolnice. Kad bude prilike, bit će još ovakvih donacija, najavio je Dukić.

Ravnatelj Čulina nakon poplave i prvih procjena štete poslao je pismo velikom broju institucija, društava, privatnim poduzećima, bankama, i pozvao ih da pomognu u sanaciji bolnice. Prvi pristanak stigao je od direktora Vodovoda Tomislava Mateka.

- Naše društvo posluje stabilno a imamo želju, osim isporukom dovoljne količine kvalitetne vode, građanima pomoći i na druge načine. Vjerujem da nije zadnji put da se ovdje sastajemo, najavio je Matek, koji je na potpisivanje ugovora stigao sa zamjenikom Hrvojem Patrkom.

Bolnica je već provela javni natječaj za uređaj, pa će on ovih dana biti kupljen i vrlo brzo stavljen na raspolaganje liječnicima i pacijentima.