Edi M.-Ć. (23) iz Rijeke i Jure B. (23) iz Zadra, obojica s prebivalištem u Pagu, osuđeni su na Općinskom sudu u Zadru zbog teške krađe na uvjetnu kaznu od jedne godine zatvora. Oni su 29. listopada 2015. oko 4,50 sati ujutro, a Autobusnom kolodvoru uočili stranu turistkinju Kelsey W. kako sama sjedi na klupi te iz torbe vadi novčanik s novcem i potom ga vraća u torbu. Kad su to vidjeli dogovorili su se da joj torbu ukradu - Edi. B. Je iskoristio činjenicu torbu odložila pored sebe te je istu zgrabio u ruku i pobjegao s njom, a za njim i drugookrivljenik. U torbi su zajedno s putovnicom, osobnom iskaznicom, irskom vizom, vozačkom dozvolom te studentskom i zdravstvenom iskaznicom, našli i novac - 1.350 kuna te nešto eura i dolara, što su nakon krađe podijelili.

Optuženici su dužni u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude platiti 1.350 kuna oštećenoj Kelsey W. dok se za štetu nastalu pri krađi oštećenicu upućuje na parnicu.

U obrani su naveli da se smatraju krivima te su se suglasili s predloženom sankcijom od jedne godine zatvora uz izricanje uvjetne osude kroz vrijeme provjeravanja od dvije godine. Unatoč olakotnim okolnostima priznanja počinjenja djela i neosuđivanosti, kao i mlade životne dobi, sudac Domagoj Kurobasa procijenio je da ne dolazi u obzir kažnjavanje blaže od predloženog, dok strožiju kaznu od predložene nije smio izreći budući da su se optuženici suglasili s predloženom sankcijom. Sud smatra da će se izrečenom kaznom (kazna zatvora u trajanju od jedne godine uz uvjetnu osudu kroz vrijeme provjeravanja od dvije godine) postići svrha kažnjavanja odnosno da će se dovoljno utjecati da se ne čine kaznena djela.