Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv A. S. (28) s područja Zadarske županije, a trenutnim boravištem u Njemačkoj, zbog prijevare B. NJ., kojem je putem internetske stranice za slanje SMS poruka poslao upit sljedećeg sadržaja: "Poštovani javljam se povodom oglasa za vas iphone, dali se možete javiti na ovaj mail".

Nakon toga je u komunikaciji putem elektroničke pošte tražio da mu na adresu pošalje presliku svoje bankovne kartice, što je oštećeni i učinio, poslavši mu fotografiju svoje bankovne kartice Raiffeisen banke, te je potom koristeći korisničke podatke s njegovog tekućeg računa izvršio četiri novčane transakcije u sveukupnom iznosu od 5.820 kuna.

Transakcije je vršio na način da je s navedenog tekućeg računa uplatio iznos na korisnički račun za Internet klađenje, a koji račun je M. B. prethodno otvorio u sportskoj kladionici na ime N. P., dok je drugom transakcijom izvršio kupnju artikala putem Interneta. Budući da je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist ometao rad računalnog sustava i na taj način prouzročio štetu drugome, počinio je kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka - računalnu prijevaru, stoji u optužnici kojom Odvjetništvo predlaže uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora te obvezu podmirenja štete oštećeniku u roku od tri mjeseca.