ZADAR - Studeni je posljednji mjesec u kojem  su bivši dužnosnici nakon lokalnih izbora imali pravo na punu plaću još šest mjeseci.
Taj bonus, bivši zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vranačić a ponovni predsjednik Gradskog vijeća, shvaća kao otpremninu. Jer on će od 1. prosinca biti jedan od zadarskih umirovljenika. Vrančić u mirovinu, koju je zaradio kao specijalist u zadarskoj bolnici te u dva mandata kao političar u gradskoj upravi, odlazi s punim godinama staža i starosti.
Zahtjev za mirovinom podnio je i bivši zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je također proteklih šest mjeseci primao dužnosničku plaću. To nije njegov izbor, jer je Kalmeta u odličnoj radnoj kondiciji, ali okolnosti su takve, da će on od prosinca primati zastupničku mirovinu.

Mirovinu ne želi ni bivši župan Stipe Zrilić, koji se javio na natječaj za predstojnika ureda Državne uprave u Zadru. On će to vjerojatno i biti ali čeka se sjednica Vlade na kojoj će biti potvrđen.
Njegov bivši zamjenik Božidar Longin zauzeo je Zrilićevo mjesto kao zadarski župan, dok je drugi Rudolf Dvorski dobio mjesto županijskog vijećnika. Njemu i njegovom stranačkom kolegi Ivici Vlakiću, bivšem dogradonačelniku također će ovog mjeseca  biti posljednja plaća iz proračunskih izvora.