ZADAR - U Zračnoj luci Zadar danas završava međunarodna sezona letanja odlaskom zrakoplova Ryanaira za Pariz. Iza ovogodišnje sezone ostat će na kraju godine rekord od 590 tisuća putnika, a od ponedjeljaka prazan aerodrom. Prema zimskom redu letenja, Zadar će kao i prijašnjih godina biti povezan samo sa Zagrebom, odnosnom Pulom u jutarnjem odlasku i večernjem slijetanju u Zemunik.

U  izjavi za Avioradar, novi direktor Zračne luke Josip Klišmanić najavio je kako će se dogodine ići na povećanje prometa i novi rekord. Ryanair je, prema izjavi Klišmanića, potvrdio liniju za Frankfurt. Novost je dolazak grčke nacionalne kompanije Aegean Airlines koja bi povezala Zadar s Atenom. Preko Avioradara već je najavljeno kako će njemačka zrakoplovna kompanija Germania preko svoje tvrtke-kćeri Germania Flug od svibnja 2018. godine uspostaviti izravnu avionsku liniju Zadar - Zürich.
Uvođenje zimskih linija u međunarodnom prometu i dalje je san u Zračnoj luci Zadar, ali će novi direktor Klišmanić na tome inzistirati.