ZADAR - Gradonačelnik Branko Dukić kao i njegovi prethodnici sa službenim vozilom uz korištenje vozača dolazi i odlazi s posla.

Je li ta privilegija omogućena i njegovim zamjenicima Jagodi Surać i Anti Babiću, koji su do lipnja bili pomoćnici pročelnika, pitali smo u gradskoj upravi.
Zamjenici gradonačelnika ne koriste službena vozila 24 sata dnevno, već samo u službene svrhe, tako da se koriste vozila koja su u tom trenutku na raspolaganju, tvrdi se u odgovoru kojeg smo dobili nakon više dana čekanja.

Gradsko parkiralište je, zbog ograničenog kapaciteta, namijenjeno službenim vozilima Grada Zadra, a ključ za parkiranje privatnih vozila imaju zamjenici gradonačelnika, predsjednik Gradskog vijeća, te pročelnici upravnih odjela. Povremeno se omogućuje korištenje parkirališta i za službene delegacije koje dolaze u posjet Gradu. Također, Ured državne uprave je suvlasnik dijela parkirališta, pa i njihova vozila i djelatnici imaju pravo korištenja.

Svi korisnici koji više nemaju pravo korištenja parkirališta su vratili ključeve pristupne rampe, navodi se  u pisanoj informacijiiz gradske uprave (ne znamo kojeg odjela) o režimu korištenja parkirališta uz garažu na Muraju .