ZADAR - U tijeku je natječaj za izvođača radova na prvoj fazi gradnje u novoj poslovnoj zoni Vidikovac gdje će se preseliti zadarska Elektra.

Procjena vrijednosti radova je 18 milijuna kuna, a investitor je Elektra, doznali smo od direktora  Tomislava Dražića. Već ovih dana počet će gradnja pristupne ceste koja je bila i predmet sporenja u postupku usvajanja Urbanističkog plana uređenja tek iz drugog puta. Bez pristupne ceste nema ni građevinske dozvole. Izvođač radova na pristupnoj cesti je tvrtka TIM iz Nadina.

Kada se završi zgrada, na Vidikovac će dogodine preseliti dio radnika iz poslovnog središta Elektre u Ulici kralja Dmitra Zvonimira. Ta je atraktivna lokacija uz more namijenjena turizmu a za sada nema zainteresiranih investitora koji bi je kupili. Ona će biti na prodaji tek kada se cjelokupan pogon Elektre iseli. A taj proces će trajati najmanje tri godine. Puno više vremena potrošeno je na pripremu preseljenja na Vidikovac gdje je Elektra vlasnik 33 tisuće metara četvornih terena.