Povodom najave iz Mjesnog odbora Maslina da će izgradnja nove tržnice na Meladi krenuti već ovog mjeseca, zatražili smo očitovanje iz gradske uprave. 

No iz njihovog odgovora jasno je kako će građani na realizaciju ovog projekta morati još pričekati. 

- Gradska tvrtka Tržnica d.o.o. ne upravlja tržnicom na Meladi, međutim gradska uprava radi na tome kako bi se ispunili minimalni tehnički uvjeti za obavljanje ove djelatnosti. Projekt nove tržnice na Meladi je u izradi i kada projekt bude gotov znat će se koliko će koštati i kada će se realizirati, zajednički je odgovor Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo te odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.

Podsjetimo, zbog početka radova na izgradnji novog raskrižja ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina, tržnica je premještena na obližnje parkiralište. Privremena je to lokacija s kojom nisu zadovoljni stanari zgrade, kojima su oduzeta parkirališna mjesta, ali ni sami trgovci zbog ograničenosti prostora za prodaju. No sudeći po fazi u kojoj se nalazi projekt nove tržnice, ovo privremeno rješenje ipak će potrajati.