ZADAR- Grad Zadar objavio je ponovljeni natječaj, kojeg će naravno platiti  novinskom izdavaču više nego li što traži novca za zakup javnog prostora za postavljenje klizališta.

S 30 tisuća kuna, koliko je bila početna cijena na prvom natječaju na koji se nitko nije javio, u ponovljenom natječaju ona je pala na simboličnih 1000 kuna. Daj, što daš samo da se klizalište otvori za Dan Grada Zadra, tako bi se mogao protumačiti natječaj objavljen na polovici novinske stranice. Rok za ponude je do 15. studenog.

Namjena natječaja je ista kao i prethodnih godina. Zbog čega je ove godine jednostavna intencija gradske uprave da se na Poluotoku stvori jedan sadržaj, prikladan za zimske radosti i malo živosti, pretvorena u problem. Je li Gradu Zadru teško izdvojiti 160 tisuća kuna, koliko je za klizalište bilo planirano u javnoj nabavi, za svoje najmlađe. Općina Podstrana, primjerice, već godinama organizira besplatno klizalište uz more.

Zašto je netko u gradskoj upravi ove godine otkrio kako je to postao komercijalni posao i natječaj je okrenuo kao pilu naopako. I to u Gradu kojem se bez problema izdvoji pola milijuna kuna za Wings for life, utrku koja ima velikog sponzora kao što je Red Bull.