Niti jutros, u vrijeme najveće gužve nastale kombinacijom odlaska na posao i jačom kišom, Prometna policija nije regulirala promet u zapadnom dijelu grada. Pritom krivac nije rotor, kojeg su Zadrani nakon početne skepse pristojno svladali, nego semafori na križanju s ulicom Ivana Mažuranića (iznad Hitne) i s ulicom Stjepana Radića (iznad Gradske knjižnice), koji ne propuštaju vozila u dovoljnoj mjeri da se promet slije prema gradu nakon rotora. Zato promet u rotoru uglavnom stoji, a samo zahvaljujući vozačkoj kulturi i strpljenju vozača promet se kako-tako odvija iz svih smjerova.

Na pitanje gdje je zapelo s angažmanom prometnih redara, popularnih bobija, koji su ovog puta regrutirani u studentskoj populaciji, glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan kaže kako imaju tri kandidata koja prolaze ubrzanu obuku te će nakon njezinog završetka biti postavljeni na kritična mjesta.

- Promet za sada funkcionira, blokada nema, iako gužvi ima, što je normalno za pojedino doba dana. Preporučujemo građanima da ranije krenu na posao te tako izbjegnu gužvu, poručuje Žodan, dodajući da u slučaju većih zastoja sami građani mogu dojaviti policiji, koja u regulaciji prometa može angažirati i svoje djelatnike.