OŠ Voštarnica-Zadar ovih je dana zasjala punim svjetlom. Za ugodnu promjenu u prostorijama koje služe za školovanje učenika s većim teškoćama u razvoju zaslužan je poduzetnik Ivan Anić sa svojom tvrtkom Ferdokomerc, koji je opremio najsuvremenijom LED rasvjetom knjižnicu, zbornicu i urede Škole. Također je izmijenio žarulje već postojećim rasvjetnim tijelima u blagovaonici, radionici i sanitarnim prostorijama za učenike.

- Gospodin Anić unio nam je svjetlost u ovim danima, i fizički i metaforički. Svjetlo je optimiziralo naše radne uvjete, učenicima će biti ugodnije prolaziti programe s našim djelatnicima. Prostorije Škole kao da su „progledale" novim očima! Ova rasvjeta unosi optimizam kako samo svjetlost zna, ona čini da nam budu svjetliji dani do prelaska u novu zgradu na predjelu Mocire, kaže ravnateljica Irena Dukić, koja se Aniću odužila prigodnim poklonom.

Osim što je ugodnija za boravak, LED rasvjeta donosi i uštede u potrošnji energije, jer je potrošnja osam puta manja nego u konvencionalnoj rasvjeti, istaknuo je Anić, kojeg je razveselilo da može pomoći za ovako plemenitu svrhu.

Osnovnu školu Voštarnica - Zadar u školskoj godini 2017./2018. pohađa 91 učenik. Ima dva područna odjela pri redovnoj Osnovnoj školi "Benkovac", a učenici su raspoređeni u 22 odgojno-obrazovne skupine i jedan kombinirani razredni odjel učenika s lakom mentalnom retardacijom s utjecajnim teškoćama u razvoju. Nastava se odvija u školskoj zgradi od oko 620 m2, koja je stariji objekt koji je adaptiran kako bi postao što adekvatniji za rad škole.