Za 9 radnih mjesta za stručno osposobljavanje na adresu Grada Zadra u 15 dana trajanja natječaja pristiglo je 37 prijava. 

Na popularnu mjeru aktivne politike zapošljavanja mladi djelatnici u 8 gradskih odjela godinu dana radit će puno radno vrijeme i primati plaću, odnosno naknadu od 2620 kuna. 

Većina kandidata prijavila se na više radnih mjesta istodobno, a najveći je interes zabilježen za višeg stručnog suradnika u Odjelu za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka te referenta za opće poslove u Upravnom odjelu za gradsku samoupravu i opće poslove. Za navedene pozicije stiglo je 15 prijava. Po odazivu kandidata slijedi mjesto višeg stručnog suradnika u Upravnom odjelu za financije za koje se javilo 13 kandidata. 

Odjel za gospodarenje gradskom imovinom jedini je oglasio 2 radna mjesta. Za administrativnog tajnika pristiglo je 11 zamolbi, dok se za višeg stručnog suradnika javilo 9 kandidata. Jednak broj prijava, njih 11, stigao je u Odjel za odgoj i školstvo te Ured za unutarnju reviziju. Za tajnika u Ured Grad stiglo je pak 10 prijava. 

Najmanju konkurenciju imat će kandidati koji su se prijavili za višeg stručnog suradnika u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo. Uvjet je bio magisterij iz arhitektonske, građevinske ili pravne struke, a na natječaj su se odazvale svega dvije mlade osobe.