ZADAR - Za gradnju lifta koji će biti spoj na most između Poliklinike i Bolnice predviđeno je više od pola milijuna kuna. Bolnica je objavila javnu nabavu za izvođača radova na ugradnji lifta kojim će se iz bolničkog kruga dizati na most. 

Poveznica iznad Ulice Nikole Šubića Zrinskog bila je planirana kao spoj Poliklinike s Bolnicom na zgradi zaraznog odjela. Međutim, ta se zgrada pod kraj ove godine ruši kako bi se izgradila nova koja će imati karakter dnevne bolnice. Da će tako biti, znalo se prije četiri godine, a nakon što je u procesu dugotrajnog završetka Poliklinike bio izgrađen za sad slijepi most.

Poliklinika je napokon prešla u ruke i na brigu zadarske bolnice. U njoj je, prema riječima dr. Edija Karuca, u tijeku sanacija posljedica poplave u podrumu.

U Ravnateljstvu bolnice preseljenje u Polikliniku planiraju krajem godine. 

- Sredinom 12. mjeseca očekujemo da ćemo ambulante pojedinih odjela tamo prebaciti. U Poliklinici će biti ambulante neurologije, dermatologije, onkologije, a planiramo preseliti i psihijatriju, najavio je zamjenik ravnatelj bolnice. Prvi stanari Poliklinike trebali bi biti s Odjela za fizijatriju.