Grad Zadar raspisao je natječaj za davanje u zakup javnih površina - kućica na manifestaciji Advent u Zadru, za razdoblje od 24. studenoga do 1. siječnja.

U najam se ove godine daje 5 kućica manje, odnosno njih ukupno 22, od čega će ih 5 biti postavljeno na Trgu pet bunara te 17 na Trgu Petra Zoranića. Djelatnost 16 kućica bit će pripremanje i usluživanje hrane i pića, četiri će nuditi slastice, dok će dvije predstavljati trgovinu. Kvadrature kućica kreću se od od 8 do 17 m2, a sukladno tome varira i početni iznos zakupnine - od 15 do 26 tisuća kuna. 

U početnu cijenu zakupnine uključeni su troškovi priključka i utroška električne energije. Za djelatnost pripremanja i usluživanja hrane i pića na Trgu pet bunara, uz površinu koju zauzima kućica, dodjeljuje se u zakup dodatnih 9 m2 javne površine neposredno uz kućicu, za postavu stolova i sjedalica, dok se na Trgu Petra Zoranića za istu djelatnost dodjeljuje dodatna 3 m2 za postavu visokih stolova bez sjedalica. 

Blagdanske montažne objekte Grad je nabavio od tvrtke Fest za 194.700 kuna bez PDV-a. Veću nabavnu cijenu platili su ove godine kada Advent traje kraće i sadrži manji broj kućica. 

U uvjetima natječaja za zakup navedeno je i radno vrijeme kućica - od 10,00 do 23,00 sata od nedjelje do četvrtka te od 10,00 do 24,00 sata petkom i subotom. 

Javno otvaranje pristiglih ponuda izvršit će Povjerenstvo 9. studenoga u 9 sati.