Dok je u nekim obližnjim ulicama postavljeno i po nekoliko ležećih policajaca, u Molatskoj ulici, žale se tamošnji stanovnici, nekada postavljene prepreke skinute su prije nekoliko godina, iako njome svakodnevno hodaju učenici na putu do škole. Poslali su nam i dvije fotografije Molatske ulice od prije 6-7 godina, dok "nije nekome palo iz gradske uprave na pamet" skinuti ležeće policajce da bi se moglo voziti punom brzinom ulicom kojom nekoliko stotina djece svaki dan hoda u školu.

- I dok djeca muku muče kako se probiti do škole na siguran način, mi stanari smo svjedoci kako svaki dan sve više automobila i sve većim brzinama prolaze ovom cestom, kao na automobilskim utrkama, i još se ljute kad ih neko upozori na brzinu i na djecu. I dok ova cesta zjapi bez ikakvih usporivača, zebre, trotoara dotle, samo za primjer, Ulica Nikole Šopa (od Bauhausa do Jadranske magistrale)ima četiri ležeća policajca, a pješake možete nabrojiti na prste jedne ruke. O nekim ostalim ulicama nećemo ni govoriti (neki su zaštićeni kao lički medvjedi), stoji u pismu upućenom redakciji.

Na naš upit iz Gradske uprave stigao je sljedeći odgovor:

- Zahvaljujemo vama i građaninu na navedenoj prijavi. Ležeći policajci su neovlašteno uklonjeni, stoga će ih UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša promptno postaviti na mjesto gdje su bili.