U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, sinoć je u Malom Lošinju dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Među dobitnicima je i 6 laureata iz Zadarske županije. Nagrada „Destinacija godine" u kategoriji "rekreacija i zabava" pripala je Zaton Holiday Resortu. Olive Island Marina iz Sutomišćice ponovno je među nagrađenima, ovaj put kroz posebno priznanje za iznimnu kvalitetu. 

U kategoriji „Čovjek - ključ uspjeha" četiri su zadarska laureata. Najboljom organizatoricom putovanja proglašena je Iva Bencun iz Feral Toursa, dok je Branki Martinec iz Hotela Pinija u Petrčanima (Intermod d.o.o.) pripala nagrada za djelatnicu prodaje i marketinga u turizmu. 

Nakon rekordne protupožarne sezone, vatrogascem godine proglašen je Marin Rados iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar, a posebno priznanje za izniman doprinos sigurnosti turističke sezone ministar otišlo je u Zemunik, posadi 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO). Iz MORH-a su nam ustupili fotogaleriju sa svečanosti u Malom Lošinju. 

Večeras će se dodijeliti drugi dio nagrada za 10 najboljih u turizmu u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić" za životno djelo te za osobu godine. 

Poznat je već jedan zadarski dobitnik i za drugi dio nagrada. Naime,  nedavno obnovljena Kneževa palača proglašena je kulturnom turističkom atrakcijom godine.