ZADAR - Nakon dva sudska spora koja je nakon otkaza vodio sa Sveučilištem u Zadru, dr. Jozo Rogošić profesor, bivši pročelnik i osnivač Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, vraćen je na posao.

Iz Ureda rektorice dobili smo na naš upit informaciju koja kaže kako je „na temelju pravomoćne presude prof. dr. sc. Jozo Rogošić vraćen je na radno mjesto na Sveučilištu u Zadru te je Sveučilište ispunilo sve obveze koje proizlaze iz navedene presude.

Sudski postupak u kojem prof. dr. sc. Jozo Rogošić traži naknadu štete još uvijek nije dovršen, navodi se sa strane sveučilišne uprave. Taj dug, prema već objavljenim informacijama iznosi 100 tisuća kuna. 

Na prediplomskom studiju primijenjene ekologije u poljoprivredi, prema nastavnom planu za ovu akademsku godinu, prof. Rogošić predaje Osnove ekologije. On je prvi otkaz dobio 2013. godina od tadašenjeg rektora Ante Uglešića zbog čega je tužio Sveučilište i na sudu dobio pravomoćnu presudu. Umjesto da ga se vrati na posao, prof. Rogošiću je na ljeto 2016. godine uručen i drugi otkaz od strane rektorice Dijane Vican, ali po drugoj zakonskoj osnovi. Međutim, na Općinskom sudu u Zadru i takav otkaz je proglašen nedopuštenim. Na Županijskom sudu u Zagrebu odbačena je i žalba Sveučilišta koje je pravno izgubilo bitku s prof. Rogošićem i morali su ga primiti nazad.