Jutros su započeli radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Benka Benkovića, Puta Nina i Puta Bokanjca. 

Javili su nam to građani koje je iznenadila nova prometna regulacija. U gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo objašnjavaju kako se dogodila greška u komunikaciji. Uz ispriku građanima zbog nenajavljenog početka radova, navode kako će obavijest o novoj prometnoj regulaciji stići svaki tren. 

Promet se s Puta Bokanjca preusmjerava u Ulicu Benka Benkovića. U ovoj, prvoj fazi radova zatvara se dio Puta Bokanjca koji vodi prema Putu Nina i Vruljici. To znači da će se promet odvijati ulicama Benka Benkovića i Put Bokanjca, ali se s njih neće moći na nedavno izgrađeni rotor. Takva prometna regulacija trajat će do kraja godine. 

Radove vrijedne 4,6 milijuna kuna izvodi zajednica ponuditelja Vodoinstalacija, Sarađen i Paralela, čije radnike već viđamo i na drugim, brojnim prometnim gradilištima u Zadru. Predviđeno trajanje radova na Meladi je osam mjeseci, odnosno tik do početka nove turističke sezone. Dinamika i faze radova prilagođavat će se i obližnjim radovima na raskrižju kod Vruljice, koji će trajati do sredine veljače. 

Spomenimo i kako je pijaca na Meladi privremeno izmještena na obližnje parkiralište. Privremeno je to rješenje dok se ne izgradi moderna i uređena tržnica nasuprot Street bara.

Obavijest iz Grada stigla je naknadno

Od danas, 25. listopada, za sav promet je zatvorena ulica Put Bokanjca od raskrižja s ulicom Put Nina do raskrižja s ulicom Benka Benkovića. Sav promet iz pravca ulice Franje Tuđmana se preusmjerava na Put Nina, a promet iz pravca ulice Benka Benkovića preusmjerava se na Put Bokanjca prema sjeveru. Molimo građane za strpljenje i poštivanje privremene regulacije.