U hrvatskoj javnosti sve je više roditelja koji iznose argumente protiv cijepljenju svoje djece, a želeći ostvariti svoje pravo na izbor organiziran je prosvjed u Varaždinu i u Zadru.

Prema najavi zadarskih organizatorica organizatorice prosvjeda u Zadru
Tihane Petrović i Tine Mijolović, koje su poslale i FB adresu, biti će to mirna prosvjedna šetnja ove nedjelje od Foruma do narodnog trga od 12 do 13 sati.

https://www.facebook.com/events/1750710895233419/?ti=cl

Organizatorice pozivaju sve roditelje i one koji će to tek postati, pozivamo sve bake, djedove, tete, stričeve i ostale građane, koji su zabrinuti oko obaveze cijepljenja koja se nameće roditeljima i djeci, na mirnu prosvjednu šetnju dana 29. listopada 2017. godine u Zadru.

Cijepljenje bi u Republici Hrvatskoj trebalo biti preporuka kao što je to u većini zemalja Europske Unije, a ne obaveza!

Građane Republike Hrvatske koji postavljaju pitanja u vezi cijepljenja diskriminira se, omalovažava ih se, prijeti im se kaznama... to nije prihvatljivo u slobodnoj, demokratskoj i suverenoj državi kakvom se Republika Hrvatska predstavlja.

Nismo protivnici cijepljenja već smo roditelji koje zanima što i na koji način se putem cjepiva unosi u krhka tijela naše djece.

Naš cilj nije ukinuti cijepljenje već želimo slobodu izbora pri tom medicinskom postupku kao što je to slučaj sa bilo kojim drugim medicinskim postupkom.

Tražimo pravo na informacije i informirani pristanak pri cijepljenju.
Tražimo poštivanje
Pravilnika o načinu provođenja imunizacije koji se sustavno krši.

Tražimo pravo na IZBOR kao što ga ima većina zemalja članica Europske unije.

STOP obaveznom cijepljenju u RH