ZADAR - Obojica kandidata za mjesto pročelnika Ureda gradonačelnika odazvala su se zakazanom testiranju. Jedan kandidat je diplomirani ekonomist, a drugi diplomirani pravnik. Jedan je direktor Zadarskog lista, drugi inspektor za gospodarski kriminal. Obojica imaju 50-ak godina.

Natječaj još nije završen. Odluku o imenovanju donijet će gradonačelnik Branko Dukić. Slučajnost ili ironija je ta da je inspektor za gospodarski kriminal drugi takav kandidat ove godine na natječaju za pročelnike u Gradu Zadru. Prvi je bio Tomislav Korona koji je bio na tom poslu u PU zadarskoj prije nego je prešao na Trgovački sud u Zadar na kojem je vodio sudski registar. On je s tog mjesta javio se na natječaj za pročelnika Odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra na koje ga je imenovao gradonačelnik Dukić.

Danas je bilo testiranje i za mjesto pročelnika za komunalne poslove za koje se također prijavilo dvoje kandidata. Favorit je aktualni vršitelj dužnosti pročelnika. Ali pravo je pitanje tko će biti zamjenik pročelnika za komunalne poslove.