ZADAR - Odustajanja tvrtke Jarun Park od sklapanja ugovora za najam kućica tijekom Adventa, Grad Zadar će koštati 50 tisuća kuna više.

Umjesto potpisivanja ugovora za 144 tisuća kuna plus PDV,  iz Jarun parka stigao je e-mail kako one ne mogu preuzeti obvezu davanja Gradu Zadru u zakup 22 kućice od 23. studenog do 2.siječnja.  Stoga su iz gradske uprave ugovor prošlog petka poslali na adresu drugog ponuditelja koji se javio na natječaj - tvrtki Fest sa sjedištem u Ozlju koja je dala ponudu na čak 194.700 kuna bez PDV-a.

Fest je i lani od Grada Zadra dobio posao davanja u zakup kućica i to za 189 675 kuna bez PDV-a.  Bila je to niža cijena nego ove godine za pet kućica više  i na 10 dana duže. Ta je tvrtka lani imala sjedište u Karlovcu, a onda su se prebacili u Ozalj.
Ako potpišu ugovor, tvrtka Fest ove će godine još više zaraditi u Zadru, dok će
Jarun park sigurno završiti na crnoj listi.-  Grada Zadra  planira možda već dogodine nabaviti vlastite kućice koje bi se mogle koristiti za sve javne manifestacije, otkrio nam je pročelnik Ivan Katić ideju o kojoj se ozbiljno razmišlja nakon slučaja Jarun park.
Zbog čega su se javili na natječaj kada ne mogu napraviti nešto što bi im trebala biti usluga od koje zarađuju. Slučajno ili ne Fest će njihovim odustajanjem profitirati.
Kada se potpiše ugovor, Grad Zadar objavljuje natječaj za najam 22 kućice  ugostiteljima i trgovcima koji je spreman u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom. Natječaj bi trebao biti raspisan do kraja tjedna, više od dva tjedna kasnije nego lani. Kućice na Trgu Petra Zoranića bit će postavljene za dan Grada, 24. studenog, a zatvorile bi se drugog dana Nove 2018.