Teška mehanizacija ušla je na prostor buduće ceste koja će spajati Ulicu Benka Benkovića i Put Nina. Nakon što su riješeni imovinsko-pravni odnosi, već jučer odrađeno je rušenje jedne obiteljske kuće i garaže, a danas se nastavilo s čišćenjem i pripremanjem terena za nastavak radova.

Što se tiče jednog od češće spominjanih pojmova u Zadru posljednjih mjeseci - prometne regulacije, ona će se mijenjati sljedećeg tjedna. Gradske službe na sastanku s Prometnom polcijom dogovorit će dinamiku zatvaranja i angažman oko bolje propusnosti vozila. U prvoj fazi zatvorit će se Put Bokanjca, ali samo odvojak prema Vruljici. To znači da će se promet odvijati Ulicom Benka Benkovića i Putom Bokanjca, ali se s nje neće moći na nedavno izgrađeni rotor.

Kada završe radovi uz marinu i tako se donekle rastereti promet s ovih ulica, radovi će se dodatno intenzivirati.

- Poklopila su nam se tri projekta, nažalost mi ne možemo na to puno utjecati. Hrvatske ceste imaju svoj projekt obnove državne ceste D407 od Bulevara do Liburnske obale, mi novac za ovaj projekt uz marinu moramo potrošiti do kraja godine, a ovaj uz Benka Benkovića moramo dovršiti prije turističke sezone, kad se promet višestruko povećava. Vjerujemo da će se sve ipak graditi u rokovima ili prije njihovog završetka, rekao nam je Darko Kasap, pročelnik Odjela prostornog uređenja i graditeljstva Grada Zadra.