Društvenim mrežama ovih se dana potiho provlači najava kako će Jazine-Arbanasi u petom kolu Premijer lige kao domaćin utakmicu protiv Zadra igrati na Višnjiku. Ova informacija dočekana je s razočaranjem, jer je atmosfera na prvoj utakmici s Cibonom bila - fantastična. Tko to mijenja termin utakmice?

- Ne znam tko pušta takve glasine, koje su došle i do mene. Od nas Zadar nije niti tražio takvo nešto, samo je zbog obveza u ABA ligi zatražena promjena termina s petka ili subote na nedjelju 5. studenoga. Naravno, mi smo pristali, igrat će se u terminu od 19 ili 20 sati, kaže član Uprave Dan Marinović.

Marinović smatra kako takve glasine puštaju oni koji nisu gledali pozitivno niti na njihov uspjeh i plasman u Premijer ligu.

- Jazine su naša domaća licencirana dvorana, u kojoj će se igrati sve utakmice u kojima smo domaćini. Mi smo zapravo poslušali sugestiju gradonačelnika Branka Dukića, koji je na Gradskom vijećču najavio kako ćemo tu igrati. Trebalo je dosta toga pripremiti, uveli smo wi-fi, popravili semafor, reflektor, svjetlo ispred dvorane... ali to sve zajedno košta tri puta manje nego da igramo na Višnjiku. Dobili smo privremenu licencu, imamo sitne nedostatke koje ćemo riješiti do utakmice sa Šibenikom ovog vikenda, a grijanje prostora rješavamo kroz sljedeći mjesec.

Kaže kako su odnosi s gradskom rivalom izvrsni, a ogledaju se i u posudbi mladog košarkaša Danijela Prše, koji će kod njih dobiti pristojnu minutažu u ABA ligi.

- Ljudi su se zaželjeli Jazina, protiv Cibone ih je došlo preko 2.000, a vjerujem da ćemo ju protiv Zadra napuniti do vrha. Sjetit ćemo se slavnih dana, dovesti goste iznenađenja, rezultat će biti u drugom planu. Bit će to fešta košarke u hramu košarke!, poručuje Marinović.