Prvi put se donacija zadarskoj bolnici dodijelila u Gradskoj vijećnici. Tamo je danas upriličeno uručenje donacije  splitskog trgovačkog lanca Tommy za Opću bolnicu Zadar u vrijednost od 40 000 kuna.

Simboličan ček uručio je direktor korporativnih komunikacija  tvrtke Tommy Dario  Mamić koji je postao i član Nadzornog odbora KK Zadar.

Na donaciji je zahvalio gradonačelnik Branko Dukić koji je i  dalje predsjednik Lige za borbu protiv raka. Liga je poslala upit Povjerenstvu za spriječavanje sukoba interesa može li Dukić - gradonačelnik i dalje biti predsjednik Lige, ali odgovor nisu dobili.

- U svim sredinama gdje radimo, želimo biti partner lokalnoj zajednici. Želimo pokazati društvenu i socijalnu odgovornost i pomoći širu društvenu zajednicu da bi život stanovništva bio kvalitetniji utoliko koliko mi možemo u tome pomoći, rekao je Mamić dodajući da na ovoj donaciji neće stati i da su otvoreni za daljnje projekte i suradnje bez obzira radi li se o instituciji, pojedincu ili sportskim društvima.

Ravnatelj bolnice Željko Čulina kazao je da će se donirani novci iskoristiti dijelom za sanaciju šteta prouzročenih poplavom.

-Jedan dio ćemo iskoristiti za unaprjeđenje rada na odjelu pedijatrije, a 15 tisuća kuna ćemo staviti u fond za nabavku aparata za zračenje pacijenata u akciji Lige, najavio je Čulina.

U ime Lige za borbu protiv raka na donaciji je također zahvalio tajnik Vladislav Tomčuk.