Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je na svojoj sjednici utvrdilo kako je bivši župan Zadarske županije Stipe Zrilić prekršio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa, kada je u vremenu od 2011. do 2013. godine primio ukupno 10.600 kuna na ime jubilarne nagrade, božićnice i regresa za korištenje godišnjeg odmora, na koje po zakonu pravo imaju samo službenici, ne i dužnosnici. Ipak, Zrilić zbog toga neće snositi sankcije jer mu je izrečena - opomena.

Zrilić je prijavljen zbog primitka jubilarne nagrade u iznosu od 3.600 kn u 2011.g., primitka regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.000 kn, božićnice u iznosu od 500 kn, regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.000 kn u 2012. g. i regresa za korištenje godišnjeg odmora u iznosu od 2.500 kn u 2013. godini. Iz Zadarske županije objasnili su kako je takva praksa bila i u drugim jedinicama lokalne samouprave, no Povjerenstvo je ocijenilo kako takva isplata nije bila zakonita. Unatoč tome, Zrilić neće morati vratiti isplaćeni novac niti će snositi dodatne posljedice.

Na sjednici se raspravljalo i o načelnicima Vira i Galovca. Protiv Kristijana Kapovića postupak nije pokrenut, jer je utvrđeno kako njegova supruga nije zaposlena u DV Smješak, kako je navedeno u prijavi. Takav rasplet nam je najavio i sam Kapović, koji je prijavu ocijenio još jednim neutemeljenim podmetanjem virske oporbe. Što se tiče Marina Gulana, koji je sam zatražio mišljenje o tome može li na mjesto općinskog pročelnika primiti bratića, koji je bio jedini kandidat na natječaju, Povjerenstvo je ocijenilo da nema zapreke za zapošljavanjem.

- S obzirom da se na natječaj javila samo jedna osoba, ne može se reći da bi načelnik pogodovaa bratiću, ali je dana uputa da rodbinsku povezanost treba deklarirati na internetskoj stranici i da se načelnik treba izuzeti iz donošenja pojedinih rješenja o prijemu u radni odnos, izvijestila nas je glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.