ZADAR - Skupština Zračne luke Zadar na kojoj je formalno potvrđena odluka o imenovanju novog direktora Josipa Klišmanića bila je zakazana danas u 10.30 sati. U uredu direktorice na aerodromu, gdje je skupština bila zakazana i održana, u podne nije bilo nikoga. Tako nam je potvrdila tajnica koja nije, naravno, mogla reći gdje su otišli predstavnici suvlasnika aerodroma, uključujući dosadašnju direktoricu i novog direktora.

Nitko od petorice članova skupštine od podne do podne i pol nije se javljao na naše pozive na mobitel, jer su se u to vrijeme neki od njih počastili ručkom zajedno s predsjednikom NO Nediljkom Pavlovićem te bivšom i sadašnjim direktorima.

Na skupštini, koja je trajala 20-tak minuta, bili su pomoćnik ministra prometa Jure Šarić, koji je poslije otišao za Split na drugu skupštinu, zamjenik župana Šime Vicković, zamjenik gradonačelnika Ante Babić te zamjenik načelnika općine Zemunik Donji Ivica Dražić. I kada su nam se odazvali Vicković i Babić, potvrdivši kako su odluke o razrješenju Irene Ćosić i imenovanju Josipa Klišmanića donesene jednoglasno, osim menadžera osiguranja u kancelarijama aerodroma više nikoga nije bilo moguće dobiti, čak ni tajnicu novog direktora. I tako nismo uspjeli doznati, unatoč velikom trudu da uspostavimo telefonsku vezu sa Zemunikom, kad će Josip Klišmanić potpisati ugovor i preuzeti novo direktorsko mjesto.