NOVO Nakon završenog policijskog očevida, utvrđeno je da je sinoć oko 21,20 sati u Ulici Franje Tuđmana došlo do sudara dva automobila u kojem su ozlijeđene tri osobe. 

Nesreću je skrivio 20-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola upravljao Alfom zadarskih registracija. On je u blizini raskrižja s Ulicom 112. brigade izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo u suprotni trak gdje se sudario s Audijem zadarskih registracija kojim je upravljao 39-godišnjak. Nakon izazivanja prometne nesreće, 20-godišnjak je pobjegao s mjesta događanja, no nije daleko dogurao. Policajci su ga uhvatili na Putu Murata i priveli u postaju gdje mu je izmjereno 1,77 promila alkohola u krvi.

U prometnoj nesreći lakše su ozljede zadobili 39-godišnji vozač i njegova 14-godišnja putnica te 20-godišnji putnik Alfe. 

Protiv 20-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće. 

RANIJE U kratkom vremenskom razmaku na zadarskim cestama dogodile su se dvije teže prometne nesreće. 

Oko 21,20 sati u Ulici Franje Tuđmana, u blizini Novog kampusa, sudarila su se tri osobna vozila. Prema prvim informacijama iz policije, dvije osobe su ozlijeđene i vozilima Hitne medicinske pomoći prevezene u zadarsku bolnicu na liječenje. Nakon izazivanja prometne nesreće, vozač je pobjegao s mjesta događanja. No policijski službenici ubrzo su ga uhvatili i priveli u postaju. 

Očevid je u tijeku, a policija preusmjerava promet iz Ulice Franje Tuđmana na okolne ulice. Više informacija o okolnostima i težini ozljeda znat će se ujutro. 

20-ak minuta ranije u blizini, na Obali kneza Branimira, došlo je do sudara automobila i motocikla. Više informacija potražite na linku.