ZADAR Za šest specijalizacija zadarska bolnica zaprimila je 26 prijava liječnika među kojima je 13 kandidata sa zadarskog područja.

I ovaj je natječaj je pokazao deficit liječničke struke po pitanju specijalizacije iz hitne medicine za koju su i ovim natječajem bila otvorena tri mjesta.

Najveće zanimanje iskazano je za specijalizaciju iz otorinolaringologije za koju se natjecalo 8 kandidata, dok je specijalizaciju iz ginekologije s opstetricijom htjelo njih šestero, a pedijatriju petero.

Po troje kandidata prijavilo se za specijalizacije iz vaskularne kirurgije i kliničke radiologije, dok se na ponovljen natječaj iz kliničke farmakologije javila jedna liječnica s riječkog područja. Ona je s 39 godina ujedno najstarija među kandidatima. Kandidatkinja iz Rijeke ima najviše bodova za specijalizaciju iz kliničke radiologije.

Sudeći prema bodovnoj listi, najbolja kandidatkinja za otorinolaringologiju je iz Splita, dok je za ginekologiju, za koju su se uz jednu iznimku javile liječnice, kandidatkinja s najviše bodova iz Zagreba.

Mladi liječnici sa zadarskog područja potencijalno su najbolji kandidati za specijalizaciju iz vaskularne kirurgije te pedijatrije. 

Konačni poredak znat će se nakon bodova koje će dodijeliti povjerenstvo za svaku specijalizaciju, dok će odluku o izboru specijalizanata donijeti ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina. On će, kako neslužbeno doznajemo, novi natječaj za specijalizacije objaviti u prosincu.