Na sutrašnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, osim o bivšem županu Stipi Zriliću raspravljat će se i o podnesku načelnika Galovca Marina Gulana te prijavi protiv načelnika Vira Kristijana Kapovića.

Gulan je Povjerenstvu podnio zahtjev za davanjem mišljenja i uputom za postupanje s obzirom da je jedini prijavljeni kandidat na raspisani javni natječaj za radno mjesto pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Galovac - njegov bratić.

Povjerenstvo je također zaprimilo prijavu protiv načelnika Općine Vir u kojoj se u bitnome navodi da Kapović obavlja funkciju člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Smješko te da je koristio navedenu funkciju u cilju zapošljavanja svoje supruge u istoj ustanovi. Međutim, do tog zapošljavanja nikada nije došlo, ističe Kapović.

- Prijava je netočna, ali Povjerenstvo po njoj valjda mora postupati. Uglavnom, dolazi od virske oporbe koja je to pitanje postavljala i na Općinskom vijeću, a istina je sljedeća: niti sam ja bio predsjednik UV Smješko u trenutku kad je natječaj raspisan, niti je supruga tamo zaposlena. Ona se zaista bila i javila na natječaj, ali s obzirom da je u međuvremenu zatrudnjela nije posao i prihvatila. Da i jest, ne bi bilo sukoba interesa, jer ja tada nisam bio u Upravnom vijeću, objasnio je Kapović.