ZADAR - U gradskoj upravi još ne znaju ili možda planiraju što će biti s uredskim prostorom na Muraju. „ O odluci o korištenju poslovnog prostora na Bedemu javnost će biti pravovremeno obaviještena", dobivamo papagajski odgovor - frazu na još jedan upit što će biti s tim prostorom koji je u vlasništvu Grada Zadra.

Prije Uskrsa iz tog je prostora iselila ispostava Hrvatskih cesta. Ta državna tvrtka je i uredila jedan dio zgrade kojeg su dijelili s Državnom revizijom koja je i dalje tu. Hrvatske ceste su kupile svoj prostor nakon što su posljednjih godina bili u najmu kod Grada Zadra. Ugovor o najmu se produžavao kao i njihov plan iseljenja. Dovoljno vremena da gradske vlasti smisle tko će biti novi korisnik tog prostora iz gradske uprave koja djeluje na tri lokacije. Ako njima ne treba, mogu ga dati u novi najam.

Možda ga ustupe i Županiji koja će uskoro morati iseliti svoje odjele iz poslovne zgrade na Liburnskoj obali dok se čeka uređenje zgrade nekadašnjeg hotela Čazmatransa na Relji. U Gradu kao i u Županiji napravljeni su kadrovski ustroji ali na prostornim uvjetima nema puno promjena.