ZADAR- Na početku Sestrunjske ulice poslijepodne je viđen mali vodoskok. Po svemu sudeći, voda koja je buknula iz kanala iznenadila je i izvođače radova koji, međutim, nemaju veze s Vodovodom.
Provjerili smo to u službi za prijave kvarova u kojoj nisu imali nikakve dojave o eventualno puknutoj cijevi, ali će, najavili su, provjeriti na licu mjesta. Tko tamo radi, teško je bilo utvrditi. Ali je činjenica da se zadarske ulice "kopaju sve u 16".

Uz najavljene radove na rekonstrukciji cesta, jučer smo otkrili zatvorenu za promet Ulicu Eugena Kvaternika na relji. Tamo rade izvođači po narudžbi Elektre koja će sve do ožujka mijenjati zastarjele podzemne kablove za 3.8 milijuna kuna. To će raditi i na ulici Nikole Šubića Zrinskog, uz Bolnicu, te preko ulice Franje Tuđmana kabel će se provlačiti Murvičkom ulicom, koja će nakon toga trebati nužnu sanaciju, pa sve do trafo stanice Zadar 1 u toj ulici. Ukupna dužina iskopanih kanala bit će 3.2 kilometra.

Vodovod nema veze s radovima u Sestrunjskoj ali ima veze sa zatvaranjem dijela raskrižja Puta Stanova i Tuđmanove, gdje su popodne otvoreni radovi na uklanjanju gubitaka vode koja pak curi iz Sestrunjske