Nakon što je nedavno u javnosti odjeknula vijest o slučaju živog čovjeka Vedrana Miočić-Stošića poznatog u Zadru pod nadimkom Gumeni, u subotu će u Knjigozemskoj (R. K. Jeretova 5) na neformalnom druženju sugrađanima na govoriti o ovoj zanimljivoj temi koja prokazuje današnji pravni sustav i osvjetljava kakvi su okviri/okovi postavljeni čovjeku za život, interakciju sa drugim ljudima i njegovom okolinom.

Miočić-Stošić je poznatom Objavom raskinuo "sve veze s entitetom Republika Hrvatska", negirajući osobne dokumente, registarske tablice, poreze, prireze i sve čime je pojedinac vezan za državu. Policajcu koji ga je zaustavio jer je vozio automobil s registarskim pločicama koje je izradio prema svojoj zamisli pokazao je Objavu, nakon koje je u postaji morao objašnjavati kako stvari stoje, a na sudu je spreman dokazivati da je policajac morao uzeti u obzir tu njegovu objavu.

Ministarstvo uprave zaprimilo je do kraja srpnja 17 objava o nepostojanju osobe te nekoliko zahtjeva građana u kojima su tražili brisanje svojih osobnih podataka iz službenih evidencija, ali su svi ti zahtjevi odbijeni.

Kroz interaktivni razgovor s Gumenim u Knjigozemskoj saznat ćete koje je njegovo razumjevanje stvari i na koji način u pravnom smislu je počeo provoditi zaključke tih spoznaja u svom svakodnevnom životu kako bi ostvario svoju slobodu i suverenitet, na što svaki čovjek na Zemlji ima neosporivo pravo.