Dr. Neven Birkić spec. fizijatar-reumatolog i šef Odjela za fizikalnu medicinu i reumatologiju zadarske Opće bolnice, u povodu obilježavanja Svjetskog dana artritisa održat će sutra, u četvrtak, predavanje „Upalne reumatske bolesti s posebnim osvrtom na osteoartritis i reumatoidni artritis". Početak predavanja je u 18 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Hrvatska liga protiv reumatizma okuplja bolesnike s reumatskim bolestima i djelatnike (liječnici, fizioterapeuti, med. sestre, kineziolozi...) koji se bave tom problematikom. Članovi ove lige dobivaju saznanja o svojoj bolesti te ih se savjetuje kako te bolesti prevenirati i liječiti. Liga ima za cilj i edukaciju, kako stručnih kadrova, tako i pacijenata koji pate od reumatskih tegoba.

Zadarski ogranak ove organizacije vezan je za Odjel za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Opće bolnice Zadar, koji i za ovu sezonu najavljuje nova događanja u smislu predavanja, prenošenja novih saznanja, kao i pružanja stručne pomoći oboljelima zadarske županije, pa i šire.