ZADAR - U gradskoj upravi jučer su dijelu zaposlenika podijeljena nova rješenja koja datiraju s 1. listopadom.

Novi ustroj kojim su ukinuta dva odjela, a osnovan Ured gradonačelnika, doveo je do kadrovskih promjena među pročelnicima. Taj status izgubilo je troje pročelnika iz mandata gradonačelnika Božidara Kalmete - Andreja Baraba, Ivana Vanjak i Hrvoje Baranović.
Natječaj je raspisan za pročelnika ureda Grada, što će vjerojatno biti novo zapošljavanje te Odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša, gdje će biti imenovan dosadašnji zamjenik pročelnice Ivana Vanjak. Ona će, prema neslužbenim informacijama, prijeći u Odjel za gospodarenje gradskom imovinom, za pomoćnicu novom pročelniku Tomislavu Koroni. Dosadašnji pročelnici Baranović i Baraba prebačeni su u nove odjele. Baranović, koji je vodio Odjel za izdavanje građevinskih dozvola, po novom je pomoćnik pročelnika najvećeg odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, koji je postao mega odjel. Bivša pročelnica Odjela za otoke i zaštitu okoliša, Andreja Baraba, viši je savjetnik u Odjelu za gospodarstvo kojem su dodani otoci.

Iako je zbog promjene naziva odjela Ivica Katić jedno vrijeme bio v.d., on je ponovno, kako nam je rekao, dobio rješenje za pročelnika, mjesto na koje je primljen natječajem. U njegovom je odjelu 7 zaposlenika, ali nema pomoćnika niti zamjenika, tek voditelja odsjeka gospodarstvo i obrtništvo i odsjeka za otoke koji je prebačen iz ukinutog Odjela za otoke i zaštitu okoliša. Tako je ispalo da je bivša pročelnica Andreja Baraba s novim radnim mjestom podređena voditeljici odsjeka za otoke kojoj je do jučer bila šefica.

Zbog nove sistematizacije plaće će mjesečno porasti u bruto iznosu od 15.510,41 kunu, tvrde iz gradske uprave.

Prema informacijama, koje smo tražili iz gradske uprave, Sindikalna podružnica Grada Zadra 22. rujna 2017. godine dala je pozitivno mišljenje na predložene pravilnike o unutarnjem redu pojedinih ureda i upravnih odjela.

Svi pravilnici za upravna tijela Grada Zadra doneseni su 28. rujna 2017. V.D. pročelnici imenovani su za novoustrojeni Ured gradonačelnika i za UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša i za njihova radna mjesta objavljeni su javni natječaji. S obzirom na to da je dotadašnja Odluka o ustrojstvu upravnih tijela stavljena izvan snage, a nova je stupila na snagu 12. rujna 2017., za sve zaposlenike upravnih odjela i ureda donesena su nova rješenja, navodi se u očitovanju iz gradske uprave. Rješenja su tek jučer podijeljena.