Prva izložba u slici i stihu održat će se u utorak u Providurovoj palači u prostorijama Udruge mladih matematičara i fizičara Zadar,s početkom u 19 sati.


Organizator ovog multimedijalnog programa,udruga "MareArtis"ZADAR poziva sve ljubitelje umjetnosti mora, poezije, slike i makete brodova da se odazovu u što većem broju.
Posebnost ovog zanimljivog programa je u tome da svi koji pišu pjesme a pogotovo na temu mora mogu sutra sudjelovati i predstaviti se čitanjem svojih pjesničkih rukopisa.


Program "More kroz stihove,slike i makete brodova",bit će predstavljen izložbom maketa brodova zadarskog brodograditelja Nikole Čeprnje te zadarskog umjetnika Milana Ciglara,koji će izložiti slike na temu mora ali i svoje makete minijatura.


Ovom prilikom organizator poziva sve ljubitelje umjetosti da se sutra odazovu u što većem broju i budu dio ove priče koja se još u Zadru nije dogodila.
Cilj je, kako doznajemo od organizatora publici promijeniti ulogu, od promatrača u sudionike. Jer kako kaže predsjednica Udruge, zadarska pjesnikinja i recitatorica Nikolina Mojić "U svakom čovjeku živi umjetnik, već s time što je čovjek."