ZADAR- Gradonačelnik Zadra Branko Dukić službeno je u potrazi za dvojicom pročelnika i svojom tajnicom.

Danas je objavljen natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša te pročelnika Ureda gradonačelnika. Istodobno je v.d pročelnik Ureda gradonačelnika Boris Artić objavio javni natječaj za prijam u službu u Ured gradonačelnika, na radno mjesto administrativna tajnica u Uredu gradonačelnika.

Iako su natječaji javni, oni sigurno neće poremetiti već dogovorene kadrovske promjene koje proizlaze iz novog ustroja čija je provedba na vrhuncu. Danas su se printala masovna rješenja o novim radnim mjestima i rasporedima.

Dosadašnja pročelnica Ivana Vanjak, promjenom u nazivu Odjela, postala je vršiteljica dužnosti. Ona je na bolovanju, a na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća mijenjao ju je njezin zamjenik Robertino Dujela, kojeg su najavljivali kao „v.d." pročelnika, što on nije mogao biti dok je v.d. pročelnica na bolovanju. No nema sumnje kako će on biti novi pročelnik za komunalne poslove i zaštitu okoliša.

Tko će biti pročelnik novog Ureda Gradonačelnika, to je najveća enigma i pravo Dukića da izabere osobu od povjerenja na što ni stranka ne bi trebala utjecati. U kuloarima gradske uprave spominju se imena Nevena Klarina, Denisa Klarendića ili nekog trećeg.

Uvjeti koje mora ispuniti pročelnik ureda Gradonačelnika jesu diploma društvenih znanosti, 5 godina radnog iskustva na rukovoditeljskim poslovima te znanje najmanje jednoga svjetskog jezika.

Treći natječaj znači kako dugogodišnja tajnica Gradonačelnika - dobri duh gradske uprave - Mirjana Dragičević, odlazi u mirovinu krajem iduće godine. Nova tajnica, doznajemo, već se priprema. I ona je po izboru gradonačelnika Dukić