U poslijepodnevnim satima petka, olujna bura srušila je vjetrenjaču u gradu Pagu, na istoimenom otoku.

Prema dostupnim informacijama, olujna bura slomila je jedan od propelera na vjetrenjači nakon čega se cijela konstrukcija urušila. Srećom, ozlijeđenih nije bilo, doznaje se iz PU zadarske.

"Danas u 18 sati i 30 minuta na brdu iznad Paga, na terenu privatne tvrtke došlo je do urušavanja vjetrenjače uslijed jake bure. Policija će sutra izvijestiti javnost o čemu se točno dogodilo", kazao je sinoć glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan za Index.

Dežurni centar 112 jutros je izvijestio o okolnostima nesreće:

- 6. listopada u 20:28 sati: zaprimljena dojava iz tvrtke „Adria Wind Power" da je na otoku Pagu (lokacija Ravna 1, iznad solane grada Pag) pala vjetro-elektrana (jedna proizvodna jedinica i turbina). Nije bilo prekida u opskrbi električnom energijom i nije utvrđeno onečišćenje okoliša (manja količina ulja se nalazi unutar turbine). Zbog pričinjene velike materijalne štete i nepovoljnih vremenskih uvjeta (puše jaka bura 100 km/h), detaljnom očevidu i utvrđivanju uzroka pada pristupit će se 7. listopada u jutarnjim satima. Vatrogasci su preventivno obišli područje, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. O događaju su obaviještene sve nadležne službe.