Na područje Parka prirode ˝Telašćica˝ je 11. rujna, u svega nekoliko sati, palo preko 200 mm kiše što je prouzrokovalo razornu bujicu širine oko 5 m i visine oko 2 m koja je s najnižih površina nekadašnjeg deponija, u dužini oko 100 m, izgurala oko 1000 m 3 otpada (uglavnom najlonskih vreća i traka, tkanina, boca i sl.) u uvalu Čuška dumboka, u samom srcu Parka prirode.

Park prirode ˝Telašćica˝ već dugi niz godina organizira eko akcije čišćenja čiji je rezultat izvanredna čistoća zaljeva Telašćice. Djelatnici parka prirode kontinuirano na dnevnoj bazi čiste uvale po parku, ali zbog posljedica poplave potrebna im je pomoć kako bi se otklonio naneseni otpad.

Ovim putem vas pozivamo na EKO AKCIJU ČIŠĆENJA OBALE I PODMORJA u Parku prirode ˝Telašćica˝, u subotu 7. listopada, a kojoj je cilj pokupiti što veću količinu otpada nanesenog poplavom i vratiti zaljev Telašćice u stanje u kojem je bio prije. Svoj dolazak najavilo je više od 70 ronioca iz četiri ronilačka kluba, a u akciju su uključene i lokalne udruge, Općina Sali, DVD Sali i lokalno stanovništvo.