U Ravnateljstvu Opće bolnice Zadar danas je izvršena primopredaja zgrade Poliklinike.  Ugovor o zapisniku završnih radova, kojim je bolnica napokon ušla u posjed Poliklinike, potpisali su predstavnici Županije, Ministarstva zdravstva, izvođača radova, nadzorni inženjer Željko Predovan, zamjenik ravnatelja bolnice dr. Edi Karuc i ostali.

Posao završetka izgradnje i stavljanja u funkciju zgrade Poliklinike bio je u rukama solinske tvrtke Inero. Radovi ugovoreni na 7.530.924,08 kuna završeni su za nešto manje od 7 milijuna kuna. Investitor popravnih radova bila je Opća bolnica koja je novac dobila od Ministarstva zdravstva za vrijeme mandata dr. Darija Nakića. 

Nadzor nad završenim radovima trajao je gotovo cijelo ljeto, a provodila ga je mješovita stručna komisija pod vodstvom Ozrena Pestića, oformljena od predstavnika Ministarstva zdravstva, Bolnice i Zavoda za javno zdravstvo. Primopredaja je bila predviđena sredinom rujna, no spriječila ju je velika poplava koja je poharala Zadar i oštetila samu zgradu Poliklinike.  

Sada kada je konačno u njezinim rukama, Bolnica će krenuti u sanaciju štete od nevremena. Dr. Karuc je najavio kako bi do kraja godine trebala biti u funkciji s novom opremom. 

Podsjetimo, Poliklinika se počela graditi još krajem 80-ih godina prošlog stoljeća od samodoprinosa građana Zadra. Dovršetak radova, ugovorenih na 150 milijuna kuna, započeo je 2008. godine za vrijeme ministra Darka Milinovića. Do danas na gradilištu su se mijenjali izvođači radova, ugovori te rokovi završetka. Stoga će otvaranje Poliklinike svakako biti dugoočekivani i povijesni trenutak za zadarsko zdravstvo.