Na upit županijskog vijećnika MOST-a Stipe Bjeliša, o provedbi naplate parkinga kod Opće bolnice Zadar, župan Božidar Longin odgovorio je kako „bolnica nije uspjela u nakani provedbe projekta". 

Podsjetimo, MOST je predložio sistem po kojem bi pacijenti zadarske imali besplatan parking uz predočenje uputnice na izlazu. Veliko parkiralište između Ulice Bože Peričića i Kolovara besplatno koriste svi građani, a ljeti se na toj atraktivnoj poziciji, u blizini gradske plaže i Poluotoka, parkiraju turisti, od kojih neki tamo i kampiraju. Stoga se pacijenti i djelatnici bolnice često se suočavaju s nedostatkom mjesta na parkiralištu koji je njima prvenstveno i namijenjen.

Iako su prije ljeta dobili studiju kojom je napravljana analiza prostora i dani su prijedlozi modela naplate bolničkog parkirališta kao i parkiranja unutra bolničkog kruga, u Ravnateljstvu su tu temu stavili u mirovanje. 

Razlog tome je poplava, koja je poremetila sve planove vođenja te ustanove i svu energiju usmjerila na rješavanje posljedica, kazao nam je zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc. Poliklinika je u prvom planu, a ona ima veliko parkiralište i već postavljenu rampu.