O spornom izboru Lorene Peroš za voditeljicu Kneževe palače raspravljalo se i na protekloj sjednici Županijske skupštine.

- Kneževa palača ovih je dana dobila novu voditeljicu prezimena Peroš. Zanima me hoće li Providurova palača, kada se do kraja 2019. godine obnovi, imati voditelja ili voditeljicu i hoće li se i ta osoba prezivati Peroš, upitao je župana HNS-ov Milan Stojanov. 

Božidar Longin mu je odgovorio kako mu "ne pada na pamet nazivati nekoga i pitati tko koga zapošljava." 

- To moje nije niti ću se s tim baviti. Imamo Upravno vijeće, predsjednik je ovdje, konzultirao sam se s njim i pitao sam ga. Bio je natječaj, javile su se samo dvije osobe, jedna nije ispunjavala uvjete, druga je ispunjavala uvjete i ta je primljena. Grad je dao novac za to radno mjesto. Toliko o tome, rekao je Longin bez odgovora za Providurovu palača. 

Podsjetimo, iako Grad osigura njenu plaću, i gradonačelnik Branko Dukić se ogradio od izbora voditeljice. 

- Grad nema ingerencije nad provedbom natječaja pa postavite pitanja na pravo mjesto, poručio je gradskim vijećnicima na njihove brojne kritike. 

Prostor Kneževe palače Narodni muzej dijeli s Koncertnim uredom. Providurova palača je pak prostor koji će u cijelosti biti prepušten Narodnom muzeju na čijem je čelu ravnateljica Renata Peroš.