NOVO

Nepoznati razbojnici noćas su eksploziju, u kojoj je oštećen bankomat u sklopu Plodina na Žmirićima, najvjerojatnije izazvali plinom, pokazala je policijska istraga.

Utvrđeno je kako je iz bankomata otuđena veća količina novca, a točan iznos doznat će se nakon obrade podataka banke. Također, šteta je izazvana na samom bankomatu, prostoru trgovačkog centra i razbijanjem artikala unutar trgovine. Ukupno, radit će se o šteti od nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog djela teške krađe. Više pojedinosti nije moguće dobiti, no sudeći po okolnostima, radi se o profesionalcima koji poznaju tehniku izazivanja eksplozije i uzimanja novca iz bankomata.

---

Noćas oko 3,30 sati nepoznati je počinitelj izazvao eksploziju na bankomatu u sklopu trgovačkog centra u Ulici Hrvatskog sabora, na predjelu Žmirića. 

Nasreću, u eksploziji nitko nije ozlijeđen. Na fotografijama s mjesta događaja, vidljivo je da je eksplozija razbila stakla oko bankomata ispred trgovačkog centra koji je, unatoč šteti, otvoren. 

Policija još uvijek provodi očevid kojim će se utvrditi jesu li provalnici uspjeli u svojoj nakani krađe novčanica kao i ostale okolnosti ovog događaja.