Film učenika zadarske Privatne osnovne škole Nova osvojio je prvo mjesto na 55. Reviji hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece, održanoj od 28. rujna do 1. listopada u Sisku u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Sisak.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.

Od 292 prijavljena, u drugi natjecateljski krug prošlo je 77 filmova. Film zadarskih učenika "Franjo Ferdinand i Sofija" natjecao se u kategoriji slobodan stil. U stvaranju filma sudjelovali su svi učenici osmog razreda školske godine 2016/2017 uz budno oko mentorice, profesorice povijesti Sande Žuvele. Reviju 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece posjetili su učenici Privatne osnovne škole Rea Jurjević, Antonia Dušević, Zoe Žilović, Matea Magaš, Marija Vukašinu i David Padovan, učenik 3. razreda Grafičke škole koji je montirao film.

- Nisu mogli ići svi učenici koji su sudjelovali u snimanju filma jer su sada 1. razred srednje škole. U Sisku smo imali smo zabavan i poučan program. Osim prikazivanja filmova, organiziran je okrugli stol o građanskom odgoju, vožnja brodom po rijeci, obilazak sisačke tvrđave i grada uz pratnju vodiča te disko program. Djeca su se zabavljala i uživala, upoznala su mnogo novih prijatelja i pogledala zanimljive filmove. Voditelji su također bili skupina veselih i zanimljivih ljudi te je ukupan dojam bio vrlo pozitivan i iznimno smo zadovoljni. Sisak za nas nije bio grad slučaj, nego mjesto druženja i zabave, te bismo ovaj događaj preporučili svima, prenijela nam je dojmove Žuvela. 

Šlag na torti svakako je bila pobjeda. Film je u kategoriji slobodni stil osvojio 1.
mjesto od strane dječjeg žirija. 

- 27 djece je odabralo naš film. Nismo ništa očekivali jer smo na festivalu prvi put, tako da je veselje bilo ogromno. Sve u svemu, prekrasna 4 dana, veselimo se novom festivalu, djeca već spremaju nove filmove, poručila je Žuvela i zahvalila Sveučilištu u Zadru, Odjelu za arheologiju, Narodnom muzeju, Zavodu za povijesne znanosti, Kneževoj palači i svima koji su im pomogli i ustupili lokacije i kostime.