ZADAR - Županijska skupština jučer je trajala sedam sati sa stankom od sat vremena, a vijećnici iz politikantskih interesa nisu izabrali predstavnika Županije u nacionalnom Otočkom vijeću.

Akcija mladih, MOST, Živi zid i Drago Čulin založili su se za Marjanu Botić, jedinu kvalificiranu osobu za to mjesto, jednu od osnivačica Otočkog sabora. Međutim, nju je osporila šefica SDP-a Renata Sabljar Dračevac, kazavši kako Botićeva ne može biti izabrana jer nije u skupštini, bolesna je i bilo bi bolje  za nju da miruje. Psihijatrica po struci, koja je i sama bila teška bolesna pa se nije odrekla politike, nije se ponijela nimalo politički, a još manje po Hipokratovoj zakletvi, što joj je predbacio nezavisni vijećnik Čulina.

  Sabljar Dračevac je, kao potpredsjednica skupštine, iskoristila tu točku dnevnog reda da lobira za povećanje naknade predsjedniku skupštine Željku Lončaru, doznajemo od vijećnika. Jer to doba nije bilo novinara na skupštini, pa se potvrdilo ono što su oporbeni vijećnici govorili u prvom dijelu sjednice - SDP je klijentelistička stranka u Županijskoj skupštini. SDP je išao s protuprijedlogom za člana Otočkog vijeća - kandidata iz Vira, ali većina HDZ-ovih vijećnika s koalicijskim partnerima nije bila ni za jednog, jer nije postignut međustranački dogovor. Zadarska županija s najviše otoka za sada je bez svog predstavnika u Otočnom vijeću RH.

U pretposljednjoj točki dnevnog reda, županijski vijećnici su dali suglanost na izbor načelnika PU zadarske - Antona Dražine koji je imenovan prije dva tjedna.