U redakciju nam je stiglo priopćenje gradskog vijećnika Mate Lukića, predsjednika zadarske podružnice HSP AS, u kojem kritizira rad lokalnog SDP-a.

Piropćenje donosimo u cijelosti:

Više od tri mjeseca nakon izbora u SDP-u traže krivce za povijesni „uspjeh" svoje stranke u Zadru. Njihova šefica Sabina Glasovac se od konstituirajuće sjednice nije pojavila na sjednicama GV. Zanimljivo ponašanje za nekoga tko je vodio kampanju uz slogan „Zadar su ljudi"! Doslovno obezglavljen lokalni SDP na sjednicama GV bez svoje predsjednice zastupa 6 vijećnika. Od nekada jake oporbe sad su spali na tih šest vijećnika.

Jedna od oporbi s najviše staza u RH, puna iskustva u svome poslu, rekao bi profesionalna oporba, danas se bavi grafitom vojnika kojega je nacrtala N.U. Tornado Zadar. Zabrinjavajuća je činjenica da tu Oluju napada jedna od njihovih šest predstavnika Danijela Vukoša, a od 2015. na stranicama SDP-a grada Zadra se može pročitati njezine zanimljive kolumne, tj. mogla su se, jer od danas su nedostupne. Ime kolumne je Oluja u mojoj glavi! U njoj dotična iskazuje čuđenje kako se nekome može čestitati nešto što se naziva Oluja? Zapamtio sam jedan nezaboravan citat iz te kolumne. „Zato na ovaj dan tražim oprost zbog nečinjenja, šutnje, pustoši, stradanja...Očekujem i žaljenje na besmisleno vođenom ratu protiv zdrave pameti i vlastitog doma." Što reci u tome žaljenju žalite i za Domovinom koja vam je usput u toj Oluji podarena? 

Nismo čuli da vam smeta Ante Starčević ili 1000 ustaških kuna (kuna je 1/1 ustaški proizvod) mjesečno koje dobivate. Građane boli glava od nas svih skupa, pogotovo ovakvih vaših tema. Pozivajući se na branitelje kojima to smeta, nemate pravo to izjaviti u ime njih. Što se tiče grafita gospođo, No pasarán.

Zdrava oporba i konkurencija su uvijek potrebne, vama od srca želimo da stabilizirate svoje redove počnete raditi stvari korisne za vaše birače, kao i ostale građane našega grada Zadra. U odnosu na 2013. izgubili ste preko 2000 glasača a nastavite li se ovako ponašati pitanje je hoćete li 2021. biti dio oporbe. Od srca vam želimo da se uzdignete, oporavite i stabilizirate.